Costa Almería

Een huis kopen aan de Costa Almeria? De Costa Almeria heeft veel te bieden! Bij een verblijf aan de Costa de Almería kun je er van uit gaan dat je je bevindt in een deel van Spanje waar de kustlijn nog redelijk ongemoeid gelaten is. Dit gehele landschap aan de kustlijn, ruim 219 km lang, is amper aangeraakt door de mensen behalve dan voor een aantal belangrijke wegen. Deze kustlijn staat bekend om het woestijnachtige landschap waar jaarlijks slechts een lage hoeveelheid neerslag terecht komt. De kuststreek wordt als het ware afgeschermd door de Costa del Sol en de Costa Tropical die beide aan  de westkant van Costa de Almería liggen. Het is een dunbevolkte kuststreek met veel kleine dorpjes. De dorpjes staan vol met witte huisjes wat het een prachtig aangezicht maakt. Een fantastisch gebied om een huis te kopen. De reden dat de huizen wit zijn is om te zon te weerkaatsen zodat het in huis niet te erg opwarmt. Dit wordt al vanaf oudsher gedaan en is in ere gehouden. De gehele kuststreek is ideaal voor mensen die houden van rust tijdens hun verblijf.

De mooiste bezienswaardigheid is misschien wel de Cabo de Gata: een natuurpark aan de zuidelijke kust van Spanje waar je kunt kijken naar een stuk onbedorven landschap. Prachtige rotsen, woeste grond en woeste zee sieren hier het uitzicht.

Ten noorden grenst de Costa Almeria aan de Costa Calida. Aan deze oostkant zijn ook een aantal leuke badplaatsen gevestigd.

– San Juan de los Terreros
– Vera
– Garrucha
– Mojacar
– Carbonera
– Cabo de Gata
– Almeria
– Roquetas de mar

Style Selector
Select the layout
Choose the theme
Preset colors
No Preset
Select the pattern