Costa Blanca

Een huis kopen aan de Costa Blanca? Costa Blanca betekent “witte kust”en heeft het beste klimaat van heel Europa. Met veel zonne-uren, heerlijk warme zomers en milde winters is dit de beste bestemming het hele jaar door. Uiteraard is in de zomer het in heel Spanje heerlijk zonnig en warm. Het grootste voordeel zit dan ook in de winter. Door de zachte winters willen veel mensen hier overwinteren. Met een dagtemperatuur rond de 20 graden is het dan ook goed toeven. Daarnaast is het ook een mooie regio en heb je keuze uit een aantal prachtige kustplaatsen waar je een mooi huis kan kopen.
Uiteraard helpen wij je als jouw persoonlijke vastgoedadviseur in Spanje graag bij het vinden van jouw droomhuis op jouw droomplek! Met een verblijf aan de Costa Blanca kun je lekker genieten aan deze witte kust. Totaal is deze kust ongeveer 250 kilometer lang en heeft vele badplaatsen waar veel mensen komen om onder andere te overwinteren in Spanje. De Costa Blanca loopt van Denia door tot Cartagena waar de de Costa Calida begint.

 

Veelal spreken we van de Costa Blanca Noord en van de Costa Blanca Zuid, waarbij de scheiding dan valt bij Alicante. De Costa Blanca Noord is groen en heuvelachtig, terwijl de Costa Blanca zuid weer iets vlakker is.

Plaatsen ten noorden van Alicante zijn bijvoorbeeld:
– Denia
– Javea
– Moraira
– Calpe
– Altea
– Albir
– Benidorm

De bekendere plaatsen ten zuiden van Alicante zijn:

– La Marina
– Guardamar
– Torrevieja
– Orihuela Costa
– La Zenia

Maar ook hier is in het binnenland nog meer rust en ruimte te vinden, in plaatsen zoals Ciudad Quesada, Rojales, Aspe, La Romana, Pinoso en de Hondon vallei. En over het algemeen genomen: hoe verder uit de kust, hoe meer ruimte en lager de prijzen.

Style Selector
Select the layout
Choose the theme
Preset colors
No Preset
Select the pattern